fbpx

Onko palvelusopimus järkevä valinta?

Monella meillä kiinteistön omistajalla on varmasti tällä hetkellä mielessä lämmitysremontti. Miten sen toteuttaa ja kenen kanssa? Miten saisimme sen mahdollisimman huolettomasti?

Ilmastomuutokseen etsitään ratkaisuja. Ilmastomuutoksessa eniten puhuttaa lentäminen ja autoilu. Harva kuitenkaan tietää, että suurin teko minkä yksittäinen ihminen voi tehdä, on nimenomaan kiinteistön lämmitysmuodon muuttaminen esimerkiksi öljystä maalämpöön, sillä se vastaa viittä keskimääräistä ulkomaan lentoa CO2- päästöissä. Lämmitysmuodon muuttaminen kestävämmäksi onkin todellinen ekoteko! Voimme siis ainakin paremmalla omallatunnolla tehdä sen vuotuisen lomareissun, kun asennutamme kiinteistöömme lämpöpumpun, ja säästämme lisäksi vielä rahaa!

Lämmitysmuodon muuttamiseen tarvitsemme hyvän ja luotettavan kumppanin. Tarjontaa ja vaihtoehtoja onkin paljon. Palvelusopimus on helppo ja vaivaton tapa: hyvä kumppani hoitaa asennuksen lisäksi laitteiston huoltamisen ja korjaamisen, ja säästymme myös suurilta alkuinvestoinneilta. Pidämme autoista hyvää huolta ja käytämme niiden huoltamiseen ja korjaamiseen satoja, ellei tuhansia euroja vuodessa. Olemme tottuneet huolenpitosopimuksiin ja yksityisleasingiin, joka nostaa markkinaosuutta kiihtyvällä tahdilla: emme halua enää omistaa. Kiinteistöt ja niiden tekniikka jää vähemmälle huomiolle ja yleinen oletus on, että niin kauan, kun laitteet toimivat, ei niille tarvitse tehdä mitään. Säännöllisellä huoltamisella kuitenkin ennaltaehkäistään tulevia korjauksia ja vikatilanteita. Nykypäivän lämpöpumput sisältävät paljon tekniikkaa ja valmistajat vaativatkin vuosittaiset huollot takuun ehtona. Yleinen syy kiinteistöjen tekniikan huoltamatta jättämiseen on luotettavan ja järkihintaisen kumppanin puute. Kiinteistön omistajalle palvelusopimusmalli on yleensä se kustannustehokkainmalli toteuttaa kiinteistön lämmitys niin ympäristö kuin kustannus mielessäkin. Keskimäärin me Suomalaiset vaihdamme asuntoa 7 – 9 vuoden välein. Jos nyt minä yhtiön edustajana ostaisin itselleni pumput omaan omistukseeni. Seitsemän vuoden kuluttua päättäisin myydä kiinteistöni olisin maksanut seuraavienkin asukkaiden lämpöpumppu investoinnit. Kun päätän ottaa palvelumallina maksan näistä laitteista oman käytön osalta niin huolloista kuin investoinneistakin. Seuraava omistaja maksaa taas omalta osaltaan pumppujen käytöstä ja investoinneista.

Palvelusopimuksen kautta hankitussa lämpöpumpussa on kumppani aina käytössä kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Huolloista huolehtii ammattilainen. Sopimuksessa oleva lämpövalvomo mahdollistaa laitteiston päivitykset etäyhteyden kautta ja tämä nopeuttaakin vikatilanteiden vasteaikaa, sillä huoltoliikkeellä on jo ennakkokäsitys paikalle lähtiessä kohteessa olevasta ongelmasta. Vika voidaan joissain tilanteissa jo korjata etänä. Valvomo mahdollistaa myös lämmön säädön ja optimoinnin etäyhteyden kautta, jolloin esimerkiksi isoissa taloyhtiöissä tämä näkyy suorina säästöinä isännöintikuluissa. Sovelluksen kautta voimme luotettavasti seurata kiinteistön tietoja reaaliaikaisesti. Sovelluksella asiakas voi esimerkiksi lomareissun ajaksi laskea lämpötilaa ja palauttaa sitten oikean lämpötilan lomareissun lopussa.

Miksi emme siis valitsisi huolettomuutta ja helppoutta, vieläpä ilman alkupääomaa? Lämpöpumpun hankinta lisäksi säästää selvää rahaa energiansäästön kautta.

Kalle Lyytkäinen
Toimitusjohtaja


Katso myös nämä

Paljonko se ilmalämpöpumpun palvelusopimus maksaakaan?

Niin, tähän kysymykseen törmäävät myyjämme toistuvasti kentällä liikkuessaan. Luultavasti itsekin mietit otsikon kysymystä, koska kirjoitukseemme olet löytänyt tiesi. Olet saattanut selailla eri pumppuvaihtoehtoja, niiden hintoja eri tarjoajilta, asennusta ja ylläpitokustannuksia. Vaihtoehtojen vertailu saa paatuneemmankin kilpailuttajan raapimaan päätään. Tehdäänpä hinnan arvioinnista yhtä helppoa, kuin pumpun hankkiminen Lämpöpalveluiden kautta. Rahoituksella vai palvelulla? Lähdetään oletuksesta, että haluat hankkia […]

Mikä on oikea lämpöpumppu minulle?

Lämpöpumput ovat energiatehokkain lämmitysmuoto kiinteistöille

Onko palvelusopimus järkevä valinta?

Monella meillä kiinteistön omistajalla on varmasti tällä hetkellä mielessä lämmitysremontti. Miten sen toteuttaa ja kenen kanssa? Miten saisimme sen mahdollisimman huolettomasti?