fbpx

Rakentajille

Uudisrakentajia kehoitetaan usein jättämään budjettiinsa löysää ns. piilokuluille. Ehkä eniten budjetit sortuvat juuri sellaisten kulujen vuoksi, joita ei äkkiseltään hoksaa huomioida. Rahdit, työmaasähköt, työmaavesi, sosiaalitilat, säältä suojaus ja lumityöt jne.. Kaikista suurimpana budjetin pettäjänä lienee työmaa-aikainen lämmitys. Timpuri kertoo rakentajalle, että ”nyt tarvitaan lämpöä, mielellään heti, ja 20 astetta sisälle, kiitos”. Tällöin rakentaja ajaa lähimpään konevuokraamoon, hankkii sieltä ison kasan sähköpuhaltimia ja vie ne rakennukselle puhaltamaan. Puhaltimet piuhoineen pyörivät työntekijöiden jaloissa koko rakennustyömaan ajan ja levittävät pölyä. Rakennustyöntekijät eivät välttämättä huomaa sammuttaa puhaltimia siksi aikaa kun ovet ovat sepposen selällään. Rakentajalle koituu jälkeenpäin työmaa-aikaisesta lämmityksestä pitkä penni maksettavaksi. Olemme kuulleet pahimmillaan useiden satojen ja jopa lähes tuhannen euron kuukausilaskuista.

KYSY LISÄÄ

Ilmalämpöpumppu tuottaa mukavan ja tasaisen sisäilman, toisin kuin esimerkiksi sähköpuhallin, polttoöljykäyttöinen lämpöpuhallin tai yksittäinen sähköpatteri. Lämmittämisen lisäksi ilmalämpöpumppu poistaa tehokkaasti kosteutta, mikä on rakennustyön etenemisen kannalta tärkeä seikka, kuivumisajat kun rajoittavat usein seuraavaan työvaiheeseen siirtymistä. Vaihtoehtoisesti ilmalämpöpumppu toimii lämmityksen sijaan jäähdytyslaitteena. Ilmalämpöpumpulla lämmittäminen on tyypillisesti 3-4 kertaa kustannustehokkaampaa, kuin suora sähkölämmittäminen. Jos rakennettavaan kohteeseen on suunniteltu asennettavaksi ilmalämpöpumppu, usein asennus tehdään vasta kun seinäpinnat ovat valmiita. Rakennustyön aikaiseen lämmittämiseen se ei siinä tapauksessa ehdi apuun.

Olemme ideoineet ja tuoneet markkinoille ikkuna- tai oviaukkoon asennettavan ilmalämpöpumpun

Tämän laitteen vuokraamalla rakentaja optimoi sisäilmaolosuhteet jo varhaisessa rakennustyön vaiheessa, jolloin projektin läpivientiaika nopeutuu väistämättä. Ilmalämpöpumppu säästää vuokrattunakin merkittävän summan, perinteiseen lämmittämiseen ja kosteudenpoistoon verrattuna.
Pumppu toimitetaan kohteeseen trukkilavan päällä toimintavalmiina elementtinä. Elementti on nostokahvojensa ansiosta työmaalla helppo asentaa ikkuna- tai oviaukkoon esim. kiiloilla ja uretaanivaahdolla.

  • Pistoke seinään, kaukosäätimestä sopivat säädöt, jonka jälkeen jokainen työmaalla työskentelevä henkilö voi keskittyä omaan hommaansa, optimaalisissa olosuhteissa, ilman että puhaltimet ja piuhat pyörivät jaloissa.
  • Rakennuksen ollessa loppusuoralla, sahataan väliaikainen lämmitin pois aukostaan ja palautetaan meille. Lopuksi kiinnitetään viimeinen ikkuna tai ovi paikoilleen.

Hoida lämmitys energiatehokkaasti

Vuokraa ilmalämpöpumppu työmaallesi

Tilaa palvelu

Haluatko kuulla lisää?

Jätä pikayhteyspyyntö! Mitä pikimmiten, sitä nopeammin alkaa säästö teidän osaltanne.